SAP Analytics Cloud

dé nieuwe totaaloplossing voor BI, Predictive Analytics, planning en GRC

Analytics in de Cloud is hot. Volgens een recente studie door Enterprise Management Associates, worden Cloud-gebaseerde strategieën steeds belangrijker en vaker omarmd. Steeds meer organisaties verplaatsen hun bedrijfkritische applicaties en Analytics naar de Cloud. Primaire drivers om een Cloud strategie te adopteren zijn naast financiële motieven een wens tot versnelling van time-to-information.

SAP Analytics Cloud

De tijden waarin een bedrijfsbreed datawarehouse de enige bron van informatie is ligt al lang achter ons. Organisaties zijn op zoek naar manieren om tegemoet te komen aan hun behoefte om alle relevante interne en externe informatiebronnen op een effectieve en efficiënte manier te kunnen combineren en visualiseren. Zonder dat dit gepaard gaat met de traditionele doorlooptijden en investeringen van traditionele on-premise Enterprise Information Management en Business Intelligence oplossingen.

Met SAP Analytics Cloud (voorheen SAP BusinessObjects Cloud) heeft SAP een product ontwikkeld die aan deze behoefte tegemoetkomt. Eén Cloud gebaseerde SaaS-oplossing (Software-as-a-Service) voor zowel Business Intelligence, Predictive Analytics en Planning. Feitelijk het beste van twee werelden: een oplossing die de gebruiker in staat stelt om bestaande databronnen te combineren, maar de business ook de flexibiliteit geeft om eigen data toe te voegen en om visualisaties te creëren.

SAP Analytics Cloud levert één platform met één interface waarmee de gebruiker, via de webbrowser, alle bestaande Analytics activiteiten – die we kennen van de SAP BusinessObjects BI-applicaties – kan uitvoeren. De omgeving is volledig nieuw ontwikkeld als Cloud applicatie waardoor maximaal geprofiteerd kan worden van de schaalbaarheid.

Wat deze oplossing zo waardevol maakt:

Eén centraal platform voor al uw analytics

Haal de beste inzichten uit uw bestaande data.

Maak optimaal gebruik van uw bestaande investeringen in BI en SAP HANA.

Snelle besluitvorming: signaleer realtime kansen en speel er direct op in.

Empowerment: de business gaat zelf aan de slag met datamodellen,rapportages, planning, simulaties en visualisaties. Laagdrempelig en gebruiksvriendelijk.

Profiteer van de voordelen van cloud: razendsnelle implementatie, schaalbaar, altijd en overal toegang, automatische updates, lage IT-beheerkosten.

In deze tijd van digitale transformatie is de snelheid waarmee data vertaald wordt in waardevolle (stuur)informatie bepalend voor succes. Alleen als die vertaling vlot verloopt, realiseert u innovatie en groei.

Data Connectiviteit

SAP Cloud Analytics biedt data connectiviteit naar bronnen als SAP BW, SAP HANA, SAP Cloud Platform en Universes. Ookalle gangbare non-SAP bronnen en Cloudapplicaties zoals Concur en Fieldglass worden ondersteund. Met de recent geïntroduceerde online connectie voor de meeste databronnen is het niet meer noodzakelijk om eerst een data acquisitie te doen. Data is real-time beschikbaar voor analyse.

Visualization/Stories

Op het gebied van data visualisatie en analyse biedt SAP Analytics Cloud een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface. Het is erg eenvoudig om modellen en visualisaties te maken en hiermee stories te creëren. Visualisaties worden direct aangepast zonder dat het nodig is om de story eerst op te slaan of te publiceren, en kan dus direct gebruikt worden. SAP Analytics Cloud biedt veel verschillende grafiektypen passend bij ieder type analyse met vergaande mogelijkheden tot aanpassingen. Hiermee kan een perfecte visualisatie worden gecreëerd die antwoord geeft op de vragen van de gebruiker.

Planning

Vanuit een planningsmodel, is het mogelijk dat gebruikers data kunnen toevoegen aan SAP Analytics Cloud. Na het toevoegen van de data en verwerking van de planningsgegevens, kan de verwerkte data eventueel weggeschreven worden naar een doelsysteem (o.a. SAP BW, HANA en Google Drive) voor verdere doeleinden. Dit maakt SAP Analytics Cloud uitermate geschikt voor planningscycli.

Digital Boardroom

Met de Digital Boardroom introduceert SAP een op Cloud Analytics gebaseerde real-time omgeving waarmee middels grote touchscreens het C-level management wordt ondersteund in het maken van beslissingen. Door in één applicatie alle relevante informatie en KPI’s samen te brengen ondersteunt SAP met de Digital Boardroom interactieve meetings waar direct What-If analyses kunnen worden uitgevoerd. Dit alles leidt tot betere beslissingen op basis van actuele bedrijfsinformatie.

Teruggebeld worden?

Uw naam

Uw telefoonnummer

Demo aanvragen

Uw naam*

E-mail adres*

Telefoonnummer

Oplossing(en)

Delen